Brouwerij Huyghe tekent een langdurig windenergie contract

Nieuws

Het is al langer duidelijk dat het brouwerij Huyghe menens is met haar doelstelling om de groenste brouwer van België te worden. Door nu een 3-jarig Seanergy contract te tekenen zet Huyghe haar doel alvast extra kracht bij. De windenergie is afkomstig van het windmolenpark Bligh Bank, dat 46 km zee-inwaarts ligt voor de Belgische kust. De brouwerij is hiermee 1 van de eerste bedrijven in België die resoluut voor groene energie van windturbines op zee kiest. Deze groene energie vormt een aanvulling op de eigen groene energievoorziening van de brouwerij (20% uit zonnepanelen).

Nadat de afgelopen jaren voor miljoenen geïnvesteerd werd in een duurzamere infrastructuur, richt de brouwerij nu haar pijlen op de externe factoren die het bedrijf een nog groener profiel kunnen geven. Eén daarvan is de energievoorziening. De brouwerij voorziet reeds voor 20% zelf in groene energievoorziening, dankzij de geplaatste zonnepanelen. De overige 80% van de benodigde energie is nu 100% groen, dankzij de afgesloten Seanergy overeenkomst met Electrabel. Seanergy haalt de elektriciteit van een windmolenpark op zee (Bligh Bank) en brouwerij Huyghe is alvast één van de eerste in België om een langetermijncontract (3 jaar) te tekenen. Dit betekent dat de brouwerij alweer een stap dichter is bij haar doel om de groenste brouwer van België te worden. Dat beaamt ook Alain De Laet, afgevaardigd bestuurder van de brouwerij: “Onze doelstelling komt steeds dichterbij, al wordt het ook steeds moeilijker om nog winst te boeken op vlak van duurzaamheid, precies omdat we al zoveel gerealiseerd hebben. Toch blijven we verder zoeken naar mogelijke groenere pistes, zowel intern als extern. 1 van onze werknemers is specifiek aangesteld om de nieuwste technologieën van dichtbij te volgen, om te bekijken of ze in de brouwerij geïmplementeerd kunnen worden." De brouwerij heeft trouwens ook een fairtrade bier in haar gamma – Mongozo – dat ook glutenvrij is en het biocertificaat draagt. Mongozo was in 2014 goed voor 4,5 % van het zakencijfer en de bedoeling is om ook dat aandeel te doen groeien in de toekomst.

Zilver en Brons voor Delirium Tremens
En de brouwerij heeft trouwens nog meer redenen tot vieren. Vorige week won Huyghe op de Australian International Beer Awards met Delirium Tremens een zilveren medaille. De concurrentie in Australië was nochtans niet min: maar liefst 1699 bieren uit alle landen ter wereld werden ingezonden en in de categorie 'Specialty Beers' ging Delirium Tremens uiteindelijk met een zilveren medaille lopen. Opnieuw een opsteker van formaat voor de onafhankelijke, familiale brouwerij uit Melle. En ook op het Mondial de la Bière Festival in Montréal viel de brouwerij in de prijzen: 85 brouwerijen stuurden in totaal 475 bieren in en hier won Delirium Tremens een bronzen medaille. Hiermee komt het totaal aantal awards voor de brouwerij dit jaar op 5. Eerder dit jaar won Delirium Tremens een gouden medaille in Lyon en waren er ook al medailles voor La Guillotine en Averbode abdijbier.

nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder