Hertenvlees met Delirium Christmas
Ingrediënten voor vier personen:
- 600 gram hertenvlees, van de bout of schouder, in blokjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 grote ui
- 4 kruidnagelen
- 1 laurierblaadje
- 2 eetlepels appel- of perenstroop
- 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
- 3,5 dl wildbouillon
- 1 dl Delirium Christmas (of Delirium Nocturnum)
- 200 gram winterwortel, in blokjes
- 200 gram bleekselderij, in blokjes
- 300 gram vastkokende aardappelen, in blokjes
- peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden. De blokjes hertenvlees met weinig zout en bloem bestrooien. Olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De blokjes of stukjes ui kort meebraden. Hittebron verlagen en de kruidnagelen, het laurierblaadje en de wildbouillon toevoegen. Gedurende 80 minuten op de laagste hittebron gaar stoven. Eventueel iets langer tot het vlees goed gaar is. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. De kruidnagelen en het laurierblaadje eruit halen. Het bier en de appelstroop erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De blokjes winterwortel, bleekselderij en aardappel niet al te gaar koken en vervolgens afgieten. De groenten over voorverwarmde borden rangschikken en het vlees en de saus erover verdelen. Een licht gekoeld glas Delirium Christmas (op keldertemperatuur), erbij serveren. Dit bier kan worden vervangen door een licht gekoeld glas Delirium Nocturnum.
Biercuisine
Han Hidalgo
Heading 2
Heading 3
Highlight