BROUWERIJ HUYGHE LANCEERT NIEUW OP EIKEN VATEN GERIJPT BIER: DELIRIUM SOUR QUADRUPLE EXCLUSIEF TE VERKRIJGEN BIJ COLRUYT

Nieuws

Bierliefhebbers zijn het er vaak roerend over eens: ‘barrelaged’- bieren hebben een unieke smaak. En dat hoeft ook niet te verwonderen: het hout van de vaten zorgt voor een aparte smaaktoets, maar ook de drank die in het eiken vaten zaten, voegen iets toe aan het smakenpallet. Sinds kort heeft Brouwerij Huyghe een nieuw barrel aged – bier: Delirium Sour Quadruple, een donkerbruin bier van 10,8% AV, dat op Buffalo Trace Bourbon-vaten rijpte. Na Delirium Tremens, Nocturnum, Red, Argentum, Deliria, Christmas en Black, is de Sour Quadruple een nieuwe telg binnen de Delirium-familie. 

Alain De Laet, CEO van de brouwerij legt uit: “Om onze creativiteit te tonen, startten we reeds in 2019 met ‘Selected by Huyghe’ – bieren. Het zijn stuk voor stuk ‘limited edition’- bieren, waarbij we nieuwe smaken, maar ook nieuwe technieken toepassen. En zo rijpte (letterlijk) ook de idee om één van die craft bieren op eiken vaten te laten rijpen. 15 maanden later is het resultaat er: Delirium Sour Quadruple - een uniek donker bier, dat zowel een fruitige als zurige toets heeft.”

Het ‘limited edition’-  bier – er zijn slechts 8500 flessen beschikbaar - is vanaf 19/10 exclusief verkrijgbaar bij Colruyt Laagste Prijzen.  Dieter De Brackeleer, aankoper bier bij Colruyt: “Onze klanten nieuwe bieren laten ontdekken en proeven, daar zetten we bij Colruyt sterk op in. We weten ook dat onze klanten nieuwigheden in ons ruime assortiment enorm appreciëren. We zijn dan ook heel trots dat we de limited edition Delirium Sour Quadruple aan onze klanten kunnen aanbieden, in alle Colruyt Laagste Prijzen-winkels. We zijn er zeker van dat deze exclusiviteit in de smaak zal vallen bij onze klanten.”

Lekker (bij) wild Met een AV van 10,8% is Delirium Sour Quadruple een echt degustatiebier, dat je met mate savoureert. De fles van 75cl nodigt alvast uit om samen met vrienden te genieten van dit unieke ‘barrel aged’ - bier. 

 Joris Dheedene, brouwmeester bij Huyghe en geestesvader van de Sour Quadruple, geeft wat extra uitleg bij de smaak: “Het bier biedt een complex samenspel van eikenhout, karamel (van de geroosterde mouten) en fruitigheid afkomstig van de gist. Het heeft een licht zoete aanzet, volmondig en door de alcohol verwarmend mondgevoel, in contrast met de zure toets. De afdronk verraadt gebrande mouten en doet denken aan chocolade. Het is kortom een lekker wild biertje!”

En dat lekker wild bier past ook perfect bij … wild. Brouwerij Huyghe ontwikkelde daarom een wildrecept dat perfect pairt met de Delirium Sour Quadruple: “Stoofpotje van hert met pastinaakcrème”   

delirium quad
nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder