BROUWERIJ HUYGHE LANCEERT DELIRIUM … GIN!

Nieuws

Hoewel er al heel wat gins op de markt zijn, is het aanbod gins op basis van bier bijzonder dungezaaid. De reden ligt voor de hand: dit vraagt om een speciaal distilleerprocédé en niet iedereen durft er zich aan te wagen. Die specifieke knowhow vond brouwerij Huyghe wel bij stokerij Rubbens uit Wichelen, die - net als Huyghe - een lange traditie kent.

Er werden een aantal proefbrouwsels gemaakt op basis van hoofdingrediënt Delirium Tremens, jeneverbessen en andere botanicals die de stokerij geheim houdt, waaruit de brouwerij uiteindelijk 1 ‘winnend’ recept koos. Het resultaat is een gin van 42% met een unieke smaak: de fruitige esters en amandeltoets van Delirium Tremens zijn herkenbaar in de geur en komen terug in de smaak die zeer smooth is, kruidig met een zoetige toets en een licht pikante afdronk

delirium gin

Alain De Laet, CEO van de brouwerij, licht de keuze voor een gin toe: “Sinds het ontstaan van Delirium Tremens in 1988 hebben we dit portfolio gestaag uitgebreid. Intussen telt de Delirium-familie al 7 telgen: naast Tremens is er ook nog Delirium Red, Delirium Nocturnum, Delirium Argentum, Delirium Christmas, Deliria en Delirium Barrel-Aged (Limited Edition Black). We zijn uitermate blij dat we nu ook een gin in de rangen tellen. Hopelijk verovert die – net als Tremens – binnenkort de hele wereld.”

Unieke fles

Brouwerij Huyghe, die op alle vlakken de platgedregen paden vermijdt, koos daarom ook bewust voor een unieke flesvorm voor de Delirium Gin. Het werd een bronskleurige glazen fles in de vorm van een brouwketel. Een duidelijke knipoog naar het hoofdingrediënt van de gin en volgens kenners nooit eerder vertoond. De idee voor de fles kwam oorspronkelijk van Alexandre De Laet, zoon van huidig CEO Alain De Laet, maar tussen idee en realiteit gaapt soms een kloof. Zo bleek de vorm niet zo eenvoudig te realiseren, maar Huyghe zocht en vond bij de Belgische specialist Axa Glass een oplossing. De rest is geschiedenis…

Delirium Gin is vanaf vandaag te koop (48 Euro) via de webshop op de site van de brouwerij https://www.deliriumgiftshop.com/ en eveneens in drankencentrales.

nl
Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ik ben 18 jaar of ouder