Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
24-11-2016

La Guillotine wint bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge

Melle, 24 november 2016 – Eerdere deze maand vond de Brussels Beer Challenge plaats, waar een 75-koppige internationale jury maar liefst 1100 bieren proefde uit alle hoeken van de wereld. En dit jaar was het opnieuw prijs voor brouwerij Huyghe: in de categorie Pale & Amber Ale: Bitter won La Guillotine een bronzen medaille. Opnieuw een opsteker van formaat voor de Melse brouwer.

De Brussels Beer Challenge is een relatief jong concours (5de editie), maar toch mag de wedstrijd al op heel wat internationale belangstelling rekenen. Het aantal deelnemende bieren blijft alvast jaar na jaar toenemen. Dit jaar kreeg de jury maar liefst 1100 bieren voorgeschoteld van nationale en internationale brouwerijen – gaande van de grote, internationale concerns, tot de kleine, artisanale brouwerijen. Ook brouwerij Huyghe – die de afgelopen maanden al meermaals in de prijzen viel op internationale wedstrijden - stuurde een aantal bieren in.

De 75-koppige jury – bestaande uit (inter)nationale gespecialiseerde journalisten en bierschrijvers, biersommeliers en importeurs – onderwierp alle bieren aan een kritische proefsessie. Na 3 dagen van wikken en wegen werden de medailles uitgedeeld. En Brouwerij Huyghe mag zich verheugen op alweer een prijs. La Guillotine kaapte een bronzen medaille weg in de categorie Pale & Amber Ale: Bitter. La Guillotine is een goudblond meergranenbier, met een complexe geur: het citrusachtig aroma wordt gevolgd door hoparoma's zoals Saaz, Brewers Gold en Amarillo.

In a winners mood
Het gaat brouwerij Huyghe alvast voor de wind. Na eerdere medailles dit jaar, won de brouwer vorige week ook nog de titel van Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen 2016, die volledig in het teken stond van duurzaam ondernemen. Huyghe is duidelijk in a winners mood. Maar dat betekent niet dat Huyghe nu op zijn lauweren gaat rusten. Alain De Laet, CEO bij brouwerij Huyghe, verduidelijkt: "Het klopt dat we de laatste tijd de wind in de zeilen hebben. Maar dit betekent niet dat we ons geen nieuwe doelen stellen. Stilstaan is immers achteruit gaan. Hoewel het steeds moeilijker wordt omdat we al zoveel ingrepen deden, willen we nog steeds ons duurzaam profiel verbeteren. En ook op vlak van de export blijven we het vizier breed houden: we exporteren onze bieren nu al naar meer dan 90 landen en we zouden op termijn graag de magische kaap van 100 exportlanden overschrijden. We hebben dus nog genoeg uitdagingen om ons scherp te houden."

Naar overzicht
La Guillotine wint bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge