Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
19-05-2016

Hiken en biken op Wereld Milieu Dag (5 juni 2016) in en rond Brouwerij Huyghe

Melle, 19 mei 2016 – Op zondag 5 juni is het Wereld Milieu Dag en Huyghe – als groenste brouwer van het land – doet zijn bijnaam alle eer aan en pakt uit met een duurzame actie. In de buurt van de brouwerij werd een wandel- en fietsroute uitgestippeld die begint en eindigt op de brouwerij. Deelnemers krijgen bij de start een Delirium t-shirt en na afloop uiteraard een frisse Delirium én een rondleiding in de brouwerij, waarbij ze alle milieuvriendelijke ingrepen te zien krijgen.

De brouwerij staat er om bekend niet om een stunt verlegen te zitten. Zo lanceerde Huyghe vorig jaar op Wereld Milieu Dag nog een wereldwijde oproep om van zo ver mogelijk op een zo duurzaam mogelijke manier naar de brouwerij te komen. Deelnemers combineerden toen onder meer de trein met de fiets en nog een stuk te voet om toch maar zo veel mogelijk 'duurzame' kms te verzamelen.

Dit jaar zoekt de brouwerij het dichterbij. Er werd een wandelparcours van 7 km en een fietsroute van 25 km uitgestippeld, met vertrek en aankomst op de brouwerij. Deelnemers zullen niet alleen genieten van de mooie omgeving, maar krijgen bij de start ook een Delirium outfit en na aankomst – hoe kan het ook anders – een frisse Delirium. Er zijn ook rondleidingen in de brouwerij gepland, zodat deelnemers met eigen ogen kunnen zien welke milieuvriendelijke inspanningen de brouwerij reeds heeft gedaan die hen de terechte titel van 'groenste brouwer van België' oplevert.

Deelname aan de wandel- en fietsroute is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Om alles op een veilige manier te laten verlopen, is het aantal inschrijvingen ook beperkt, er snel bij zijn is dus de boodschap. Inschrijven en meer info over de actie is terug te vinden via de website www.delirium.be/wereldmilieudag

Onder alle deelnemers wordt bovendien één jaar gratis Delirium verloot, reden te meer dus om je in te schrijven!

Programma van de Delirium Wereld Milieu Dag:

  • 9.30 – 10.30 uur: ontvangst, registratie en vertrek wandel- en fietsroute bij Brouwerij Huyghe
  • 11.00 – 12.00 uur: aankomst van wandelaars en fietsers bij Brouwerij Huyghe
  • 12.00 uur: rondleidingen brouwerij, met focus op alle ecologische aspecten bij Brouwerij Huyghe. Gelegenheid tot het drinken van een Delirium.
  • 14.00 uur: Einde Delirium milieu-dag.
Naar overzicht
Hiken en biken op Wereld Milieu Dag (5 juni 2016) in en rond Brouwerij Huyghe