Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
09-10-2014

Delirium Tremens viert 25ste verjaardag

Delirium Tremens, het bier dat wereldberoemd is omwille van zijn roze olifant, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Brouwerij Huyghe wilde dit jubileum niet zomaar laten voorbij gaan en ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid een limited edition feestbier dat de naam Delirium Argentum mee kreeg. Het bier is een Indian Pale Ale van 7% en is nu slechts in beperkte oplage beschikbaar.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, vertelt over het bier: "We zijn uitermate fier dat Delirium Tremens al 25 jaar bierliefhebbers overal ter wereld kan bekoren. Om dit te vieren ontwikkelden we dit feestbier, waarbij 6 soorten hop, waaronder 3 Amerikaanse, werden gebruikt, alsook (gebrande) gerste- en tarwemout. Het bier onderging ook een dry-hopping. Het resultaat is een bier van 7% met een complexe bitterheid door de hopsamenstelling en met aroma's van citrus, met daarachter een toets karamel afkomstig van de gebrande mout. Van het bier werd slechts 350 HL gebrouwen en het bier is vanaf nu beschikbaar bij de betere bierhandels."

Oproep etiket ontwerp via social media
Brouwerij Huyghe staat er om gekend heel actief te zijn op de social media kanalen en bij de uitwerking van het 25-jaar feestbier werd de online Facebook community (@Delirium Brewery) van maar liefst 36.000 fans betrokken. De brouwerij lanceerde immers een oproep onder haar fans om het etiket te ontwerpen voor Delirium Argentum. Uit alle inzendingen koos de brouwerij uiteindelijk voor het ontwerp van Carolina Plano uit Canada, omwille van de eenvoudige, maar tegelijk toch moderne en strakke uitstraling van het etiket waarop de iconische roze olifant toch duidelijk zichtbaar blijft. De ontwerpster kreeg een vermelding op het achteretiket.

Jubileumpakketten te winnen
Omdat de brouwerij ook graag haar fans laat mee genieten, lanceerde het een opvallende actie: wie dit jaar ook iets speciaals viert waarbij 25 jaar centraal staat - een 25-jarig huwelijk of een 25-ste verjaardag - maakt kans op een Delirium Tremens jubileumpakket, bestaande uit Delirium bieren, glazen en gadgets. Meer info daarover op http://www.delirium.be/25jaar. Elke maand zijn er 3 gelukkige winnaars.

Naar overzicht
Delirium Tremens viert 25ste verjaardag