Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
19-10-2017

13de medaille voor Brouwerij Huyghe is een feit, Delirium Tremens en Averbode Abdijbier zijn de prijsbeesten

Brouwerij Huyghe doet het opnieuw: prijzen pakken op internationale bierwedstrijden. Op de World Beer Awards was er brons voor Delirium Tremens in de categorie Belgian-Style Strong, meteen de 13de medaille voor Brouwerij Huyghe dit jaar. Op The Beer Awards kregen Averbode Abdijbier en Delirium Tremens beide een 4-sterren quotering achter hun naam, de op één na hoogste score.

Sinds de 'geboorte' van Delirium Tremens – in 1988 – won het bier ontelbaar veel prijzen, met als één van de hoogtepunten de verkiezing tot 'Beste Bier ter Wereld' in 1997. En de prijzenslag gaat nog steeds verder: bij quasi elke bierwedstrijd waar het bier aan deelneemt, valt het bier van de roze olifant in de prijzen. Zo ook opnieuw op de World Beer Awards: daar pakte Delirium Tremens een bronzen medaille in de categorie Belgian-Style Strong. Meteen de 13de (!!) medaille dit jaar voor brouwerij Huyghe, een absoluut record.

Maar daar stopt het niet: op The Beer Awards kregen zowel Delirium Tremens als Averbode Abdijbier een 4-sterren quotering van de jury. Net niet het hoogste schavotje, maar toch een mooie bekroning voor beide bieren. Dat vindt ook Alain De Laet, Gedelegeerd Bestuurder van de brouwerij: "Dat twee van onze kernmerken in de prijzen vallen, doet altijd deugd. Het toont ook aan dat we de juiste keuze maakten door een aantal jaren geleden meer te focussen op een beperkt aantal kernmerken. Delirium Tremens is en blijft ons paradepaardje, maar het relatief jonge Averbode Abdijbier kent intussen ook een ruime schare fans, zowel nationaal als internationaal. De verkoopcijfers liegen er niet om: beide bieren groeiden opnieuw met respectievelijk 8% en en 11 % vorig jaar."

Naar overzicht
13de medaille voor Brouwerij Huyghe is een feit, Delirium Tremens en Averbode Abdijbier zijn de prijsbeesten