Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
01-03-2017

Brouwerij Huyghe voegt maar liefst 5 nieuwe medailles toe aan haar palmares

Het blijft maar medailles regenen voor brouwerij Huyghe. In januari waren er al 2 awards op de World Beer Idol en daar komen er nu maar liefst 5 bij. Op de World Beer & Cider Awards (Nieuw-Zeeland) was er brons voor Mongozo Premium PIlsner, zilver voor Delirium Tremens en Mongozo Buckwheat White Beer en goud voor Delirium Nocturnum. Deliria, het zusje van Delirium, won een zilveren medaille op Foodex Gourmet Food & Drinks (Japan).

Aan de World Beer & Cider Awards namen 81 brouwerijen van overal ter wereld deel, die samen 520 bieren instuurden. En brouwerij Huyghe ging er aan de haal met maar liefst 4 medailles: in de categorie PIlsner won Mongozo Premium Pilsner een bronzen medaille en in de categorie Wheat and Other Grain Beer was er een zilveren medaille voor Mongozo Buckwheat White Beer. De klap op de vuurpijl kwam er echter in de categorie European-style Ale: daar kaapt Huyghe zowel de zilveren als de gouden medaille weg, met respectievelijk Delirium Tremens en Delirium Nocturnum.

En aan de andere kant van de wereld viel er nog meer goed nieuws te rapen: in Japan won Deliria een zilveren medaille op Foodex Gourmet Food & Drinks. Na de 2 medailles die de brouwerij reeds in januari op haar conto mocht bij schrijven, staat de teller hiermee op 7. Alain De Laet, CEO van de brouwerij, is uiteraard tevreden: "Het jaar is amper 2 maanden oud en we wonnen reeds 7 medailles. Het belooft dus een grand cru jaar te worden. Deze internationale erkenning is mooi, maar voor mij is het veel belangrijker om te zien dat we jaar na jaar blijven groeien. En de winst investeren we opnieuw, om van deze brouwerij een state-of-the-art bedrijf te maken dat ik later met een gerust hart kan overdragen op mijn zoon, die de volgende (vijfde) generatie vertegenwoordigt."

Nieuwe Deliria op 8 maart 2017
Medio januari stak een internationaal gezelschap nog de handen uit de mouwen om een nieuw brouwsel van Deliria te brouwen en het resultaat hiervan zal op 8 maart – Internationale Vrouwendag – voorgesteld worden aan het publiek tijdens een Latin Night. Die vindt plaats in Club Central te Gent en wie wil genieten van het nieuwe brouwsel en tegelijk zich eens wil wagen aan salsa of bachata, kan zich nu inschrijven via deze link). Deelname is gratis.

Naar overzicht
Brouwerij Huyghe voegt maar liefst 5 nieuwe medailles toe aan haar palmares