Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
06-11-2017

Brouwerij Huyghe ondertekent – samen met Bieres de Chimay - exclusief distributiecontract in India

In aanwezigheid van Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders – die de koning vergezelt op het 5-daagse staatsbezoek in India – zullen Brouwerij Huyghe en Chimay op woensdag 8 november in New Delhi een exclusief distributiecontract ondertekenen met Hema Connoisseur Collections. Die zal er voor zorgen dat er vanaf nu ook Belgische speciaalbieren op de Indiase markt verkrijgbaar zullen zijn, een absolute primeur!

De onafhankelijke familiebrouwerij Huyghe heeft reeds een stevige exportreputatie: maar liefst 81% van de jaarlijkse productie (van bijna 200.000 HL) wordt geëxporteerd naar meer dan 95 landen wereldwijd. En daar komt nu dus ook India bij. Samen met Chimay ondertekent Brouwerij Huyghe een exclusief contract met Hema Connoisseur Collections, die – in eerste instantie – 2 bieren van brouwerij Huyghe (Delirium Tremens en Delirium Nocturnum) en 2 bieren van brouwerij Chimay (Chimay Red en Chimay Gold) op de Indiase markt zal introduceren. Alain De Laet, CEO van Brouwerij Huyghe, toont zich een tevreden man: "Belgische bier is een sterk merk en we zijn dan ook bijzonder blij dat we samen met Chimay dit sterk merk nu ook op de Indiase markt kunnen uitbouwen. Beide brouwerijen delen dezelfde waarden en we zijn er van overtuigd dat we samen sterker staan om Belgische speciaalbieren – die nu totaal afwezig zijn op deze gigantische markt – in de markt te zetten."

Om die marktintroductie vlot te laten verlopen hebben beide partijen ook samen een ambassadeur (Admonitum BVBA) aangesteld in India, die Hema Connoisseur Collections zal bijstaan in het verder uitbouwen van een bierklantennetwerk en het introduceren van de Belgische Biercultuur. Hema Connoisseur Collections heeft alvast ruime ervaring op de complexe markt die India is, met haar 29 staten die elk hun eigen regels hebben en waarvan er zelfs 4 zogenaamde 'dry states' of alcoholvrije staten zijn.

In eerste instantie zullen de bieren van beide brouwerijen verkocht worden in de bars van grote hotels en in de horeca, maar de ambities van Alain De Laet reiken nog verder: "Onze doelstelling is om binnen de 3 jaar zo'n 1500 HL naar India te kunnen exporteren en potentieel kan deze markt voor ons zelfs even groot worden als Frankrijk, de Verenigde Staten of China, die momenteel onze 3 belangrijkste exportmarkten zijn."

Naar overzicht
Brouwerij Huyghe ondertekent – samen met Bieres de Chimay - exclusief distributiecontract in India