Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
21-11-2016

Brouwerij Huyghe verkozen tot Oost-vlaamse Voka ambassadeur 2016

Vorige week vond in de Gentse opera de verkiezing plaats van de Oost-Vlaamse Voka ambassadeur 2016 en brouwerij Huyghe uit Melle werd hierbij uitgeroepen tot winnaar. Brouwerij Huyghe was in een eerdere voorronde al verkozen tot Ambassadeur voor de Regio Gent-Zeehaven en moest het afleggen tegen de laureaten uit 4 andere Oost-Vlaamse regio's. De award stond dit jaar volledig in het teken van duurzaam ondernemen, een kolfje naar de hand dus van de groenste brouwer van België.

Al jaren timmert brouwerij Huyghe aan haar duurzaam imago en dat het om meer dan woorden gaat, bewijzen de indrukwekkende cijfers: sinds 2012 werd er voor meer dan 23 miljoen Euro geïnvesteerd in onder meer een nieuwe brouwzaal, nieuwe filtratie, nieuwe stoomketel, nieuwe koelcompressoren, nieuwe vatenlijn, waterzuivering en bottelarij. Dankzij al die investeringen en ondanks een continue volumestijging kon de brouwerij haar (grondstoffen)verbruik substantieel terugdringen. En ook op vlak van afvalreductie en –verwerking deed de brouwerij enorme inspanningen.

Ondanks het feit dat de brouwerij in het centrum van Melle is gelegen, is er een goede verstandhouding met de buurt. Dat heeft de brouwerij ondermeer te danken aan haar transparantie en open communicatie. En dan is er ook nog het maatschappelijk engagement van de brouwerij, met ondermeer het fair trade bier Mongozo, de integratie van een beschutte werkplaats binnen het bedrijf, het gratis ter beschikking stellen van een woning aan de vzw Habbekrats, enz.

Al die elementen konden de vakjury duidelijk bekoren, want de brouwerij werd vorige week uitgeroepen tot Oost-Vlaamse Voka Ambassadeur 2016. Alain De Laet, CEO van de brouwerij, reageerde verheugd: "We zijn uiteraard uitermate fier dat we deze titel in de wacht slepen. Het is een bekroning voor het harde werk en de zware investeringen van de afgelopen jaren. Maar ons einddoel ligt nog verder: we willen de groenste brouwer van België worden. En dus zullen we blijven op zoek gaan naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen (Planet) en ook op de andere P's verder te werken (People, Prosperity, Peace, Partnerships). "

Naast de vele medailles die de brouwerij dit jaar al in de wacht sleepte met haar bieren, mag het bedrijf nu zelf eens met de pluimen gaan lopen. Gedurende een jaar mag Huyghe zich nu Oost-Vlaamse Voka Ambassadeur 2016 noemen.

Naar overzicht
Brouwerij Huyghe verkozen tot Oost-vlaamse Voka ambassadeur 2016