Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
30-10-2016

Brouwerij Huyghe sluit een exclusieve distributieovereenkomst met Vandergeeten in China

Ondertekening op Belgische ambassade in Beijing, in aanwezigheid van premier Michel

Melle & Beijing | 30 October 2016: In aanwezigheid van de Chinese en Belgische ambassadeur en de Belgische eerste minister Charles Michel wordt op zondag 30 oktober op de Belgische ambassade in Bejing een contract ondertekend tussen Brouwerij Huyghe en Vandergeeten. Met dit strategisch partnership versterkt brouwerij Huyghe haar aanwezigheid in Azië. Door de ondertekening van deze exclusieve distributieovereenkomst zal de firma Vandergeeten – die heel sterk staat op de Chinese markt –de verkoop van de strategische merken van de brouwerij (Delirium, La Guillotine en Averbode) voor haar rekening nemen in China.

Na een acht jaar lange aanwezigheid op de Chinese markt, hebben brouwerij Huyghe en de firma Vandergeeten besloten een partnership aan te gaan op lange termijn. Brouwerij Huyghe zal vanaf nu de verdeling en verkoop van haar strategische merken Delirium, La Guillotine en Averbode exclusief toevertrouwen aan de firma Vandergeeten.

Brouwerij Huyghe heeft besloten om dergelijke exclusiviteitsovereenkomst te ondertekenen teneinde haar strategische merken op de Chinese markt te beschermen én versterken. Het contract betreft een exclusieve distributieovereenkomst afgesloten voor 3 jaar en hernieuwbaar bij verloop van termijn. Beide partijen verbinden er zich toe om te investeren op de Chinese markt zodat brouwerij Huyghe haar leiderspositie op het niveau van de Belgische speciaalbieren in China kan behouden.

Alain De Laet, bedrijfsleider van de brouwerij zegt: "Het is een fantastische opportuniteit voor ons om te kunnen werken met zo'n gerenommeerde naam in China op het vlak van dranken. De Chinese markt heeft de laatste 5 jaar een forse groei gekend en dit partnership met Vandergeeten zal ervoor zorgen dat onze strategische merken een langetermijn groei blijven kennen in China"

Antoine Bolly, Marketing Manager van Vandergeeten, voegt er aan toe: "Na jaren van een intense en goede samenwerking kijken we ernaar uit om nog meer te bereiken op de Chinese markt."

Naar overzicht
Brouwerij Huyghe sluit een exclusieve distributieovereenkomst met Vandergeeten in China