Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
06-09-2018

Brouwerij Huyghe ondertekent Green Deal met de Vlaamse Overheid

Aan de vooravond van het Belgian Beer Weekend in Brussel ondertekenen vandaag negen(1) Vlaamse brouwerijen – waaronder ook brouwerij Huyghe - een overeenkomst met de Vlaamse Overheid om samen te werken aan de verduurzaming van de waterconsumptie in de brouwerijsector. De doelstelling is om tegen 2022 het verbruik van grondwater uit watervoerende lagen bij het brouwproces te verminderen. Brouwerij Huyghe – die al jaren aan de weg timmert om de groenste brouwer van het land te worden – deed al tal van inspanningen op dat vlak, maar engageert zich met de ondertekening om de lat nu nóg hoger te leggen.

Green Deal
Door de ondertekening van de Green Deal Brouwers engageren de 9 brouwerijen zich samen om hun waterverbruik nog verder te beperken tegen 2022. Alain De Laet, CEO van brouwerij Huyghe, legt uit wat de plannen zijn om hun waterverbruik nog verder te reduceren en om nog 'groener' te worden: "Dankzij de opgestarte energiemonitoring met 120 meetpunten (onder meer stoom, water, elektriciteit en chemicaliën) hopen we nog verdere besparingspunten te vinden. Daarnaast gaan we het hergebruik van gezuiverd afvalwater nog verder optimaliseren en – waar mogelijk - nog meer gebruik maken van regenwater tijdens het productieproces. En vooral ook samenwerken en leren van elkaar met de 8 collega-brouwers van de Green Deal."

De ondertekening vindt vandaag plaats. Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege ondertekent de deal in naam van de Vlaamse Overheid samen met sectororganisaties en mede-initiatiefnemers Belgische Brouwers en Fevia Vlaanderen (federatie van de Vlaamse voedingsindustrie). De Green Deals zijn een initiatief van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege om bedrijven en sectoren verder te 'vergroenen'.

1) AB InBev, Alken Maes, Cornelissen, Duvel, Haacht, Halve Maan, Het Anker, Huyghe en Verhaeghe.

Terug
Brouwerij Huyghe ondertekent Green Deal met de Vlaamse Overheid