Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
26-09-2016

Bezoek op zondag 2 oktober (openbedrijvendag) de groenste brouwer van het land: brouwerij huyghe

Volgende zondag is het weer zover: dan gooien honderden bedrijven opnieuw hun deuren open tijdens Openbedrijvendag. Hét uitgelezen moment voor het ruime publiek om letterlijk eens een kijkje achter de schermen te nemen. Ook Brouwerij Huyghe doet mee en is hiermee de enige brouwer in het land waar het publiek dit jaar terecht kan. Bezoekers kunnen onder meer de nieuwe gerobotiseerde vatenlijn en de waterzuiveringsinstallatie in actie zien, maar er werd ook een ludieke verkleedactie op touw gezet

Al jaren timmert de brouwerij aan de weg om de groenste brouwer van het land te worden. De afgelopen jaren werden tientallen miljoenen Euro geïnvesteerd met dat doel voor ogen en ook in 2016 investeerde Huyghe ongeveer 3 miljoen Euro in nieuwe duurzame initiatieven. Zo kan je tijdens de rondleiding de nieuwe waterzuiveringsinstallatie zien, die circa 70% van het afvalwater hergebruikt in het productieproces (als spoelwater). Maar het parcours loopt ook langs de nieuwe vatenlijn waar robots nu minutieus lege en gevulde vaten af- en aanvoeren. De nieuwe lijn is goed voor 20% minder stoomverbruik en 8% minder elektriciteitsverbruik.

Op het ongeveer 1 km lange parcours – dat rolstoeltoegankelijk werd gemaakt - wandel je uiteraard ook langs de nieuwe brouwzaal, de bottelarij, de warme kamer (waar het bier verder op fles gist) en de nieuwe opslagplaats waar ook de beschutte werkplaats een nieuw onderkomen kreeg. Kortom, je krijgt het hele bierproces van A tot Z te zien. En uiteraard kan er ook geproefd worden! Op het einde van het parcours kan je genieten van een frisse Delirium, Averbode, La Guillotine of 1 van de andere bieren die Huyghe brouwt. En om 17u is er een optreden van het lokale bandje The Soul Brothers.

Roze olifanten
Dat de Melse brouwer niet om een stunt verlegen zit, is algemeen geweten. Toen de nieuwe brouwzaal in 2012 werd ingehuldigd, riep de brouwerij haar trouwe schare fans (meer dan 46.000 Facebook vrienden) op om verkleed naar de brouwerij te komen om mee te vieren. Die oproep werd massaal gevolgd want enkele dagen voor de officiële opening kwamen de eerste roze olifanten (onder meer uit Amerika en Duitsland) al hun tentje voor de voordeur plaatsen.

En ook deze keer beloont de brouwerij de malloten die als roze olifant komen opdagen tijdens Open Bedrijvendag. De eerste 50 roze olifanten winnen 3 maanden gratis Delirium en een limited edition glas. De volgende 50 krijgen een geschenkverpakking van Delirium cadeau. Daarbovenop krijgen ze allemaal ook een Bier&Food boek mee, prijzen zat dus!

Meer details zijn terug te vinden op: www.delirium.be/openbedrijvendag.

Naar overzicht
Bezoek op zondag 2 oktober (openbedrijvendag) de groenste brouwer van het land: brouwerij huyghe