Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
16-04-2015

Averbode Abdijbier en La Guillotine vallen in de medailles

Nadat Averbode abdijbier vorig jaar op de Meiningers International Awards al een zilveren medaille in de wacht sleepte, ging het dit jaar met de allerhoogste eer lopen: een gouden medaille in de categorie Pale Strong Ale (Belgian Style). Ook La Guillotine viel in de prijzen: het won een zilveren medaille in de categorie Belgian-Style Tripel.

Averbode abdijbier wordt door brouwerij Huyghe gebrouwen op vraag van de norbertijnen van de Abdij van Averbode en werd pas in april 2014 op de markt gebracht. Het is een blond abdijbier van 7,5 %, gedry-hopped en met nagisting op fles. Het bier is exclusief verkrijgbaar bij Delhaize, in de winkel van de abdij, in de horeca en betere bierhandelaars. De smaak is volmondig, moutzoetig, met een aangenaam hopkarakter door de zorgvuldig uitgekozen hopsoorten. Een frisse, volle en bittere afdronk maken van dit unieke bier een heuse beleving en dat vindt duidelijk ook de jury van de bierwedstrijden waar brouwerij Huyghe aan deelnam. Na de eerdere bronzen medaille op de International Beer Challenge en een zilveren medaille op de Meiningers International Awards, in de categorie Pale Strong Ale, kaapt het bier dit jaar nu de gouden medaille in dezelfde categorie weg.

En het is evenmin de eerste keer dat La Guillotine in de prijzen valt. Vorig jaar was er nog een gouden medaille op de World Beer Challenge en een bronzen medaille op de International Beer Challenge. En daar kan nu dus nog een zilveren medaille aan toegevoegd worden.

Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, is tevreden: “Sinds een aantal jaar zetten we alles in op onze strategische merken, zijnde Delirium Tremens, La Guillotine en het recent gelanceerde abdijbier Averbode. Dat uitgerekend deze merken prijzen blijven pakken doet me uitermate plezier en het toont ook aan dat we de juiste keuze maakten door de kaart van deze bieren te trekken. We blijven hard verder werken jaar na jaar, en ik ben er dan ook van overtuigd dat onze trofeeënkast nog verder gevuld zal raken dit jaar."

Naar overzicht
Averbode Abdijbier en La Guillotine vallen in de medailles