Loading
Loading ...
Navigation
Belgian Family Brewers Logo
Habbekrats Logo
08-08-2014

4 bronzen medailles op International Beer Challenge

Het blijft bierprijzen regenen bij brouwerij Huyghe. Net zoals vorig jaar was het ook dit jaar prijs op de International Beer Challenge (Londen) met Delirium Tremens, La Guillotine, Floris Kriek én met nieuwkomer Averbode. Alle bieren sleepten een bronzen medaille in de wacht, respectievelijk in de categorieën Triples, Golden Ales, Fruited Wheat Beers en Belgian Style Blonds.

Al voor de 18de keer op rij vond de International Beer Challenge plaats, één van 's werelds meest gerenommeerde bierwedstrijden. Zo'n 40 juryleden zakten af naar Londen om daar bieren uit 30 landen te quoteren op vlak van kleur, smaak en geur. En opnieuw ging brouwerij Huyghe – net als vorig jaar – naar huis met medailles. Maar liefst 4 bieren van brouwerij Huyghe vielen duidelijk in de smaak van de jury: Floris Kriek won brons in de categorie 'Fruited Wheat Beers, terwijl zowel Delirium Tremens en La Guillotine eveneens brons wonnen, respectievelijk in de categorie Tripels en Golden Ales. Het pas in april 2014 gelanceerde Averbode Abdijbier kaapte bij de eerste deelname meteen ook een medaille weg in de categorie Belgian Style Bonds.

Nieuwe doelstellingen
Met deze 4 nieuwe medailles oogt de prijzenkast van brouwerij Huyghe alweer een stuk indrukwekkender. De afgelopen jaren viel de brouwerij geregeld in de prijzen en het einde lijkt nog niet in zicht. Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, voegt er nog aan toe: "Dat onze bieren jaar na jaar in de prijzen blijven vallen, toont aan dat ze een unieke smaak combineren met een uitstekende kwaliteit. Maar we blijven niet op onze lauweren rusten en blijven onszelf nieuwe doelen stellen. Naast het hoog houden van de kwaliteit, streven we er ook naar om de meest duurzame brouwer van België te worden."

Naar overzicht
4 bronzen medailles op International Beer Challenge